Frisyrer för tunnhåriga | Frisyrer för tunt hår

Frisyrer för tunnhåriga

Börjar hårlinjen krypa tillbaka och håret bli allt tunnare så krävs det vissa specifika frisyrer för att det ska se bra ut. Huvudregeln är dock att ju tunnare hår, desto kortare får man klippa det men det finns en hel del trick man kan ta till när det gäller frisyrer för tunt hår.

Billy Boyd döljer mästerligt sina utmärkande vikar och tunna topp med rufs. Notera även det nästan snaggade håret på sidorna.

Kort på sidorna
Då håret blir tunnare högst upp men behåller sin växt på sidorna så skapas en obalans som gör att håret ser onödigt tunt ut där uppe. För att jämna ut det så klipp håret på sidorna kort eller tunna ut håret där (vilket man kan be frisören göra). Samtidigt kan du resa håret högst upp på huvudet och ge det volym, genom att använda exempelvis en wax med textur. Se dock till att inte använda någon oljig eller fet produkt då det kommer göra att håret ser än tunnare ut.

Rufsigt
Genom att ha rufsigt hår som man med viss planering styr så det döljer de utsatta områdena så kan det se riktigt bra ut. Det rufsiga gör att det är svårare att identifiera någon viss aspekt av håret (såsom att det är tunt) samtidigt som det ger ett ungdomligare intryck.

Julius Caesar med sin klassiska frisyr som är perfekt för en tillbakagående hårlinje

Ljungberg med en mohawk som har rakade sidor. I likhet med Beckham är han numera helsnaggad.

Caesar-stilen
En frisyr likt den romerska kejsaren Caesar passar utmärkt för att dölja en tillbakagående hårlinje. Denna typ av comb-forward är den enda comb-over som i realiteten fungerar och ser bra ut. Se bara till att hålla håret kort och på sin plats.

Mohawk
Är det främst i vikarna som tunnhårigheten börjat visa sig så fungerar den så kallade mohawkstilen. Det vill säga en form av väldigt låg tuppkam med eller utan hår på sidorna.

En yngre Beckham döljer sitt begynnande håravfall med highlights

Färger och highlights
För att ge djup och intryck av volym så kan man tona delar av håret lite ljusare, gärna i slingor. Nyansskiftningen ska vara måttlig och se naturlig ut för att ge intryck av ökad volym. Detta fungerar dock bara om håravfallet inte är allt för långtgående.

Zidane med solbränna och snaggat hår

Rakat och snaggat
Har håret blivit allt för tunt eller man inte orkar bry sig något mer så är rakat eller snaggat hår det enda alternativet som ser bra ut. Snaggat är mycket populärt vare sig man är tunnhårig eller inte och ger alla ett mer maskulint intryck. Folk passar dock olika bra i det. Har du en konstig huvudform eller inte passar i det så låt ansiktshåret växa ut lite och forma ansiktshåret så det passar dig bäst. Detta gör att fokus flyttas från huvudet till ansiktet. I den mån det går så bör man även försöka hålla sig brun, då en vit hjässa får mer fokus.

Peruk
Peruk är ett alternativ om man är beredd att lägga ner de pengar och jobb som krävs för att hålla den på plats och i bra skick. Flera kändisar använder peruk med stor framgång, däribland exempelvis John Travolta som annars har en kal hjässa.

Travolta på stranden utan peruk

Travolta med en av sina många peruker

 

Se även alternativen för behandling håravfall.